Aktuelt

noimage

Husk å vaksinere sauene i tide
For å oppnå maksimale konsentrasjoner av antistoffer i råmelka bør søyene vaksineres senest to uker før lamming. For at fjorårslam skal ha høyt nok nivå må de grunnimmuniseres minst 3 uker før resten av flokken.

Vaksineringstidspunkt
Tidspunkt for vaksinering i den enkelte besetning bør velges slik at man vaksinerer flokken i intervallet 2-6 uker før forventet oppstart av lamminga.
I besetninger som har lamming over lang tid kan det være hensiktsmessig å vaksinere i to omganger, eller å vaksinere i intervallet 2-4 uker før lamming slik at også lam under de søyene som lammer sist får god beskyttelse.
Tidspunkt for lamminga, alder ved utslipp, beiteforhold og tilleggsfôring av søyer og evt. lam vil påvirke risikoen for pulpanyre og kan dermed spille en rolle for når man og hvordan den enkelte flokk bør vaksineres.

Råmelk
En god vaksinasjonsstatus i flokken betyr ikke automatisk god beskyttelse hos alle lam. Med mange lam under enkelte søyer vil noen lam få for lite råmelk og dermed utilstrekkelig beskyttelse mot pulpanyre og andre infeksjonssjukdommer og de vil også være utsatte for nedkjøling og næringsmangel.

Publisert 22.02.2012   Skriv ut artikkelen   Bookmark and Share

Reporter :  webmaster
Source : 


Vi har gleden av å presentere Kathrine Hjortdal som ny medarbeider! Ho sal styre butikken på Stranda etter Kari fant seg ny jobb har takka for seg. Stor takk til ho for innsatsen og hjelp med å få i gang butikkdrifta og mykje meir! Vi har trua på at Kathrine skal gjer sitt beste får å gjere det like bra!
nytt pass til dyr
Publisert: 05.08.2016
etter 1. juli i år MÅ alle kjæledyr har godkjent pass etter europeiske regler om dei skal være med til utlandet. I tillegg må dyret ha en mikrochip. Regelverket har blitt mye strengere på grunnen av mellom anna smugling av dyr og tjuveri.
Marit slutta, Hanna ny veterinær!
Publisert: 21.01.2015
Som mange har lagt merke til allerede, har Marit funnet seg ny jobb. Ho har løfta praksisen vår betydelig, spesielt på produksjonsdyr, og vi må takke ho for innsatsen! Hanna Fredriksen har tatt over stillinga til Marit, og starta i april 2014. Ho har spesielt mykkje kunnskap om hest, i tillegg til kjæledyr. Før ho flytta hit har ho jobba i blanded praksis, og har en del års ervaring frå før. Vi skal prøve å utvlikla praksisen meir og få ett enda bedre tilbud til kundane våre.
  • x