Aktuelt

noimage

Nye reiseregler for smådyr
Skal du ut å reise med hunden eller katten i år? Sett deg inn i regelverket i godt tid på forhånd. På www.mattilsynet.no finner du en god veileder som gir deg mulighet til å sjekke hvilke regler som gjelder for innreise til Norge fra det aktuelle landet du skal reiser til. Husk at regelverket stadig endres, og at det som gjalt i fjor ikke nødvendigvis gjelder i år. Husk også at landet du reiser til kan ha andre regler enn Norge! For de fleste land gjelder dette: - Alle dyr skal ha veterinærsertifikat eller EU-pass. - Alle dyr skal være vaksinert mot rabies minst 21 dager før de kommer til Norge (unntatt fra Sverige). - Alle dyr skal ha identitetsmerking. - Alle dyr skal være behandlet mot revens dvergbendelorm (unntatt fra Finland, UK, Irland, Malta)

 

Landbruks- og matdepartementet har endret flere forskrifter som omfatter inn- og utførsel av hunder, katter og ildere. Det er særlig reglene om behandling mot bendelorm, innførsel av hunder fra Sverige og innførsel av hunder, katter og ildere fra tredjeland som er endret. Endringene trer i kraft 1. mai 2013.

De viktigste endringene er:

  • Hunder som innføres til Norge fra alle andre land enn Finland, Det forente kongerike (UK), Irland eller Malta skal behandles mot bendelormen Echinococcus multilocularis 24 – 120 timer før ankomst. Behandlingen skal foretas av veterinær med et godkjent preparat og dokumenteres i hundens pass eller helsesertifikat.
  • Som alternativ til behandling 24 – 120 timer før innreise, kan hunder gjennomgå et behandlingsopplegg som innebærer at de behandles mot bendelorm minst to ganger med maksimum 28 dagers intervall før første innreise til Norge. Deretter behandles de minst hver 28. dag. Dette alternativet kan være hensiktsmessig for de som reiser ofte. Husk å behandle hunden din 28 dager etter at du kom hjem siste gang, selv om du ikke skal ut og reise på nytt.
  • Hunder fra Sverige skal ID-merkes, behandles mot bendelorm og følges av pass på samme måte som hunder som innføres fra andre EU-land. Eier kan ikke lenger foreta og dokumentere bendelormbehandlingen selv.
  • Kravet om bendelormbehandling ved innførsel av katter oppheves. Det vil ikke bli krav til pass og ID-merking for katter som kommer fra Sverige.
  • Ikke-kommersiell innførsel av > 5 hunder, katter eller ildere, og kommersiell innførsel av disse dyreartene fra tredjeland, blir kun tillatt fra godkjente tredjeland

 

Publisert 06.03.2013   Skriv ut artikkelen   Bookmark and Share

Reporter :  editor
Source : 


Vi har gleden av å presentere Kathrine Hjortdal som ny medarbeider! Ho sal styre butikken på Stranda etter Kari fant seg ny jobb har takka for seg. Stor takk til ho for innsatsen og hjelp med å få i gang butikkdrifta og mykje meir! Vi har trua på at Kathrine skal gjer sitt beste får å gjere det like bra!
nytt pass til dyr
Publisert: 05.08.2016
etter 1. juli i år MÅ alle kjæledyr har godkjent pass etter europeiske regler om dei skal være med til utlandet. I tillegg må dyret ha en mikrochip. Regelverket har blitt mye strengere på grunnen av mellom anna smugling av dyr og tjuveri.
Marit slutta, Hanna ny veterinær!
Publisert: 21.01.2015
Som mange har lagt merke til allerede, har Marit funnet seg ny jobb. Ho har løfta praksisen vår betydelig, spesielt på produksjonsdyr, og vi må takke ho for innsatsen! Hanna Fredriksen har tatt over stillinga til Marit, og starta i april 2014. Ho har spesielt mykkje kunnskap om hest, i tillegg til kjæledyr. Før ho flytta hit har ho jobba i blanded praksis, og har en del års ervaring frå før. Vi skal prøve å utvlikla praksisen meir og få ett enda bedre tilbud til kundane våre.
  • x